nedelja, 25. 11. 2018 // Sunday, 25th November 2018

ob 12.00, MSUM

 

Vstop prost/Free Entrance

Ob zaključevanju evropskega projekta DANCE ON PASS ON DREAM ON (PLES NADALJEVANJA, PLES POSREDOVANJA, PLES SANJANJA), ki je nastal na pobudo organizacije Diehl+Ritter iz Berlina, se bodo partnerji projekta, med katerimi je tudi Nomad Dance Academy Slovenija, zbrali v Ljubljani na sestanku, na katerem bodo javnosti in drug drugemu podrobenje predstavili razultate projekta. Javna predstavitev DOPODO bo potekala v Muzeju sodobnih umetnosti Metelkova v Ljubljani v nedeljo, 25.11.2018, med 11.00 in 17.00 uro, interni partnerski sestanek pa v Kinu Šiška v ponedeljek, 26.11.2018, med 11.00 in 14.00 uro. Predstavitev plesnega kolektiva DANCE ON ENSEMBLE bo v Španskih borcih v nedeljo, 25. 11.. 2018, po predstavi Slon.

 

DANCE ON PASS ON DREAM ON je obsežen kulturni in umetniški projekt, ki ga je razvilo devet organizacij iz osmih evropskih držav, da bi naslovile problematiko staranja na plesnem področju in v družbi nasploh. Vodi ga neprofitna organizacija Diehl+Ritter iz Berlina, njegovi partnerji pa so nizozemska umetniška univerza Codarts, kolektiv GRIP belgijskega koreografa Jana Martensa, avstrijski kulturni center Festspielhaus iz St. Pöltna, nizozemski plesni festival, švedska plesna skupina Jus de la Vie, Nomad Dance Academy Slovenija in gledališče Sadler’s Wells iz Londona. Zveza partnerjev se je s svojim produkcijskim znanjem, mrežo predstavitvenih prizorišč, festivalov ter izobraževalnih institucij in programov zavezala k spremembam: da bi se ignoriranje in zapostavljanje starejših plesalcev in človeških teles nehalo, se je odločila, da bo tako v okvirih scenskih umetnosti kakor tudi v družbi afirmirala proces staranja in njegovo izkustveno bogastvo. Projekt DANCE ON PASS ON DREAM ON poteka od junija 2016 in se bo zaključil maja 2019, projekt finančno podpira program Kreativna Evropa pri Evropski uniji.

 

DANCE ON (PLES NADALJEVANJA) zagotavlja dolgoročnost plesnih karier tudi plesalcem nad 40. letom. PASS ON (PLES POSREDOVANJA) je raziskovalni program, ki se ukvarja z modeli posredovanja (tudi zgodovinjenja in arhiviranja) tako minljivih in izkustvenih znanj in del, kakršne predstavlja ples. PLES SANJANJA pa je namenjen starejšim ljudem, ki jih zanima ples in ustvarjalno gibanje.