Projektni prostor DUM, 22. 9.−24. 9. 2017, od 16:00 do 18:00 (22. in 23. 9.) ter od 13:00 do 15:00 (24. 9.)
Vstop prost
Facebook dogodek>

Photo: Jana Jevtović

Koreografija, BABY! Epizoda 6 / Slava materinstvu je nova epizoda v seriji Koreografija, BABY!, ki sta jo Jana Jevtović in Célina Larrèrović zasnovali leta 2011, da bi se soočili s kompulzivnostjo filozofaže v sodobnem plesu, z izpraznjenimi oznakami v koreološki vednosti, ki zavratno sooblikujejo njuno delo, z njim pa tudi življenje. Ustvarjalki sta se zagrizli v betonski novorek centralnega komiteja koreografske partije Evrope in ga z opiatskimi kompozicijskimi razpostavami, anti-biotičnimi ritmi in vrtoglavo rabo scenskih, zvočnih in plinskih elementov izpostavili njegovim lastnim protislovjem. Nekakšno izganjanje konceptualnega hudiča, bi lahko rekli. V novi epizodi Koreografija, BABY! Epizoda 6 / Slava materinstvu bosta ustvarjalki proces ustvarjanja obravnavali z zelo vprašljivo enačbo med ustvarjanjem umetnosti in življenja. »Moje predstave so kakor moji otroci,« smo večkrat slišali govoriti umetnike. »A res? Morda. Morda pa ne.« Kaj bi to lahko pomenilo, se bosta ustvarjalki kot mladi mamici spraševali na enomesečni rezidenci v Ljubljani, kjer bosta z njima tudi njuna malčka. Ali je ustvarjanje življenja in umetnosti primerljivo, kaj pomeni, iz česa izhaja in ali je to primerna ali neprimerna pomenska vzporednica, to je zdaj vprašanje.

 

Koncept/Concept: Jana Jevtović, Célina Larrèrović

Izvajalci/With and by: Jana Jevtović, Iljas Jevtović Grabarac, Célina Larrèrović, Mahault Vernerey, in posebni gosti/and special guests

Oblikovanje svetlobe/Lighting Design: Zoran Grabarac

Produkcija/Production: Nomad Dance Academy Slovenia, Jana Jevtović, Célina Larrèrović

S podporo Mestne občine Ljubljana – Oddelka za kulturo, Javnega sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti republike Slovenije in projekta Ples nadaljevanja, ples posredovanja, ples sanjanja  /Supported by: Municipality of Ljubljana – Department for Culture, The Public Fund for Cultural Activities of the Republic of Slovenia and the project DANCE ON, PASS ON, DREAM ON.

 

Dogodek so omogočili:

choregraphiebaby.blogspot.mk