Modul-dance

23/09/2013, 21.00
Kino Šiška/Katedrala
Vstopnica (6 eur predprodaja, 8 eur na dan)

CATHERINE JAUNIAUX, JAKA ŠIMENC in JURIJ KONJAR

It's in the How (Jaka Šimenc & Catherine Jauniaux  & Jurij Konjar);  sep. 2013

foto: Nada Žgank

S pozornejšim opazovanjem mirujočega telesa opazimo njegovo nezmožnost ne-gibanja. Plesalec in koreograf Jurij Konjar s sodelavci in predstavo »V iskanju mirovanja« nadaljuje z raziskovanjem procesov znotraj trenutka sedanjosti.

Kako zaznavamo spremembo? Kako bivati znotraj procesa nastajanja, v realnem času prepoznati navodila prostora in trajanja? Kakšna bi bila uporabna notacija tega procesa? Kaj je prenosljivo iz enega ustvarjalnega procesa v drugega? Je lahko prav notacija mesto srečanja? Je mogoče s prepletom različnih medijev poglobiti zaznavanje posameznega? Kako ustvariti okolje, v katerem omenjeni procesi lahko zaživijo? Kako pričakovanja občinstva spreminjajo sam proces? In kako med pričakovanim, nakazanim in doživetim odpreti prostor, dostopen gledalcu?

Proces v sodelovanju s Franckom Beauboisom, Raquel Minako, The Athens ensemble, Catherine Jauniaux in z Jako Šimencem.

Jurij Konjar je plesalec in koreograf. Plesno tehniko je pridobil v Ljubljani in v Londonu, nato je študiral na šoli PARTS v Bruslju. Delal je z Les Ballets C de la B, Majo Delak, Emilom Hrvatinom, Borisom Charmatzom, Liso Nelson in s Stevom Paxtonom. Ustvaril je tudi več samostojnih predstav: Katarza za Začetnike, Ulysses, Goldbergove Variacije in Za Juliana Mer-Khamisa.

Leta 2007 je doživel poškodbo glave, ki je osredotočila njegov interes na razvojni potencial sedanjega trenutka.

http://www.jurijkonjar.com/

Koncept in koreografija: Jurij Konjar

Izvedba: Catherine Jauniaux, Jurij Konjar in Jaka Šimenc

Oblikovanje svetlobe: Jaka Šimenc

S podporo: Ministrstvo za kulturo RS and Modul-dance

rs_ministrstvo-za-kulturo

zp8497586rq