CoFestival

Ljubljana 25. 5. – 8. 6. 2012

CoFestival je srečanje treh sodonoplesnih festivalov v enem; Modul-dance, Ukrep in Pleskavica. Vsi trije festivali se s svojimi umetniškimi zasedbami, programi in občinstvi vzajemno reflektirajo in omogočajo, da se vsebine, pozicije in estetske drže zagledajo ob prisotnosti drugega.

V skladu s sodobnimi načini sodelovanj festivalski program nastaja kot preplet premiernih in povabljenih predstav, del v nastajanju, delavnic, odprtih in sodelavskih umetniških procesov, predavanj, dramaturških izdelovalnic, različnih oblik delovnih pogovorov, javnih intervjujev, druženj in zabav, s katerimi želimo Co-festival stemperirati v intenzivno in živo festivalsko vzdušje.

CoFestival je nastal kot reakcija na spreminjajoče se politične, gospodarske, kulturne in umetniške razmere v letu 2011 in kot nadaljevanje lanskega programa Pleskavice, ki se je na te razmere odzvala.

CoFestival je sodoben način dela, ki samozaposlenim in drugim profesionalcem omogoča, da si občasno ali stalno delijo “sodelavni” prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodnih panog.

Tri združeni festivali predstavljajo način sodelovanja in kreiranja v evropskem plesnem prostoru (Modul-dance Festival), regionalne presežke na polju sodelovanja (Pleskavica Festival) in nenazadnje lokalno povezovanje na lokaciji Prul (Ukrep festival plesnih perspektiv). Organizatorji Festivala so: Kino Šiška, Plesni Teater Ljubljana, Fičo Balet in Nomad Dance Academy Slovenija.

3 thoughts on “CoFestival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *