Izpeljani izdelki

delavnica

Koncept: Pierre-Yves Diacon / Les Mondes Transversaux
Partnerji: Co-festival, Ljubljana, Slovenia

Delavnica bo potekala: od ponedeljka, 28.05.2012 do sobote, 02.06.2012, vsak dan od 16.30 do 19.30
Zbirno mesto je Plesni teater Ljubljana.

Končna predstavitev bo v soboto, 2.6. ob 19.00 v javnem prostoru.
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Cena delavnice je 40 EUR. Število mest je omejeno. Predviden obseg skupine: od 5 do 15 oseb.

Prijave pošljite na elektronski naslov: jazminazaloznik (at) gmail.com.
Prijava naj vsebuje tudi kratek povzetek plesnih izkusenj (2-5 stavkov) v angleškem jeziku.

Projekt je namenjen profesionalcem, polprofesionalcem ter ljubiteljem. Nobena posebna znanja niso zahtevana, razen volje do skupinskega raziskovanja ter eksperimentiranja in zavedanja o predstavljeni tematiki.

Prvo dejanje.
Nepopolno opazovanje.
Novi poskusi izvedbe istega dejanja z dostopnimi sredstvi.
Kroženje izpeljanega ustvarjanaj.

Projekt namerava raziskati možnosti v javnem prostoru, da se izvirna dejanja mapirajo in ponovno izvedejo na tak način, da se prelevijo v nove oblike.

Izvedena bo raziskava o tem, kako vzpostaviti sledljivost nekega dogodka (mapiranje) in kako upoštevati vlogo posrednika kot dela kreativnega procesa spreminjanja.

Cilj projekta je v javni prostor prenesti takšno dinamičnost, da se določena dejanja sprva odvijajo, nato pa ponovno osmislijo in odigrajo, dan na dan.

Sodelujoči bodo raziskovali različne postopke; eni bodo zahtevali njihovo soudeležbo in akcijo, drugi pa opazovanje in opisovanje dejanja nekoga drugega ali pa celo ponovno izvedbo dejanja, ki ga sami niso neposredno opazovali.

Vsak dan se bo projekt pričel s prvotno fazo, fazo vtisov: Pierre-Yves Diacon bo predstavil vsebino in na ta način vzpodbudil možna dejanja in akcije ter udeležencem podal splošne reference. Predstavil bo svojo pot plesalca, breakdancerja in koreografa.

V tej prvi fazi se bodo prepletali sledeči elementi: različne plesne tehnike, raziskava gibanja, kompozicijska sredstva in trening improvizacije. Javnemu prostoru se bomo približevali počasi in z majhnimi koraki, in sicer s preučevanjem možnosti uprizarjanja v takšnem okolju.

Druga dnevna faza bo posvečena skupinskim raziskavam in poizkusom nepopolnega opazovanja, posredniškim faktorjem in prilastitvi ponujanja.

Izvedena dejanja bodo čisti rezultat udeleženčeve iniciative ter različnih postopkov, za konkretizacijo katerih se bo odločila celotna skupina, ter jih prenesla v javni prostor. Slednje predstavlja tretjo dnevno fazo delavnice.

1 thought on “Izpeljani izdelki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *